Queen’s Kitchen Kickstarter

De Vlaamse uitgever Bat Mouse kennis heeft vannacht een Kickstarter voor het bordspel Queen’s Kitchen gelanceerd. Op een variabel speelbord met negen locaties ga je op zoek naar de ingrediënten van allerlei gerechten. Deze ingrediënten vind je op receptkaartjes, waarvan je de eenvoudige exemplaren zelf op de hand hebt en waarvan de waardevolle exemplaren open op tafel liggen. Laatstgenoemden zijn erg aantrekkelijk door de hoge score, maar je loopt dan wel het risico dat een medespeler je te snel af is. Omdat je maar een beperkte hoeveelheid ingrediënten kunt vervoeren, moet je ze zo nu en dan opslaan in het kasteel (in het prachtige Vlaams uit het prototype heette dit stockeren). Het kasteel is ook de plek waar je als keukenprins(es) de recepten moet koken. Onderweg troef je elkaar af bij het verzamelen van de schaarse ingrediënten, blokkeer je de snelle route naar deze of gene ingrediënttegel of stuur je een stelend monster op de concurrenten af. De gewenste ingrediënten zijn trouwens niet altijd beschikbaar; een over het bord trekkende donderwolk kan het oogsten tijdelijk blokkeren. Het regelboek sluit af met een paar varianten, waaronder een markt waar je ingrediënten kunt (ver)kopen. Ik heb op Zuiderspel een proefpot van dit pick-up-and-deliver spel gespeeld. Dat was leuk, ik heb me vermaakt.

Queen’s Kitchen is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten per speler. Het spel is ontworpen door Nico De Groote en Tom De Man en geïllustreerd door Olivia De Troyer. De Kickstartercampagne loop tot 24 mei. Bij een succesvolle financiering (wat gezien de vliegende start vast gaat lukken) wordt het spel in december 2018 verwacht.

Meer informatie: