Spieleautoren-Wettbewerb 2018

Ik heb vorige week een paar keer gezocht naar de uitslag van de spelauteurswedstrijd van Hippodice, maar kon niets vinden. Vanmorgen ontdekte ik dat de uitslag al een paar dagen op de website staat, maar helaas zijn de spelbeschrijvingen nog niet gepubliceerd. Deze gerenommeerde wedstrijd voor spelauteurs is dit jaar voor de 30ste keer georganiseerd. Een jury van vakmensen uit met name de Duitse spellenbranche, sinds dit jaar verrijkt met Paul Mulders van Quined Games, beoordeelt voor deze prijs nieuwe spelontwerpen van veelal aankomende auteurs. De ervaring leert dat de sommige spellen enige tijd later bij een uitgever opduiken. De top drie van 2018 luidt als volgt:

  1. Belratti van Michael Loth (Duitsland).
  2. Trepanation van Robin David O’Keeffe (Ierland).
  3. Klapperschlange van Wolfgang Lehmann (Duitsland).

De speciale prijs voor de beste ‘longplayer’ gaat naar Routes of Steel 73 van Claude Sirois (Canada).

De speciale prijs voor het beste tweepersoonsspel gaat naar Builders of the Pyramid van Sophia Wagner (Duitsland), de auteur van Noria.

de jury van 2018 (foto © Hippodice)

De jury van 2018: Roland Goslar (HeidelBÄR Games), Johannes Natterer (Hans-im-Glück), Paul Mulders (Quined Games), Uwe Mölter (Amigo), Stefan Stadler (Pegasus Spiele), Sebastian Wenzlaff (Asmodee), Daniel Gaca (Ravensburger), Wolfgang Lüdtke (Kosmos), Matthias Nagy (FROSTED GAMES), Jan Guijarro (Games4Gamers), Christian Hildenbrand (Amigo), Uli Blennemann (Spielworxx) en Viktor Kobilke (Plan B Games).

Meer informatie: