Portal Games in 2018

Portal Games heeft vandaag een overzicht van aankomende releases verspreid. In de loop van 2018 worden de volgende spellen en uitbreidingen verwacht.

Alien Artifacts: Discovery is de eerste uitbreiding van het vlotte en leuke 4X-kaartspel Alien Artifacts. Deze set bevat vijftig nieuwe kaarten, met een nieuwe kaartsoort (Alien Resources), nieuwe schepen en nieuwe planeten. Discovery wordt medio maart uitgebracht. Ik neem aan dat deze uitbreiding op Zuiderspel 2018 verkrijgbaar zal zijn.

In Detective: A Modern Crime Boardgame zijn de spelers detectives in dienst van ANTERES. Via de database van deze organisatie krijgen ze toegang tot informatie over verdachten, getuigen, arrestaties en rechtszaken. Dit coöperatieve, verhaalgestuurde deductiespel bevat vijf scenario’s, die je als campagne kunt spelen. Het spelsysteem vermengt unplugged spelmateriaal met een complementaire online voorziening, die je via jouw favoriete devices kunt benaderen. Het spel is ontworpen door Przemysław Rymer en Ignacy Trzewiczek, is geschikt voor 1-4 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van 90-180 minuten. Detective: A Modern Crime Boardgame wordt op GenCon 2018 uitgebracht.

Monolith Arena is een tactisch robbertje vechten in een fantasy setting, dat is gebaseerd op het spelsysteem van Neuroshima HEX!. Het spel bevat vijf verschillende facties, met unieke vaardigheden en eenheden. Iedere speler heeft een Monolith, die dienst doet als hoofdkwartier en die drie tokens met speciale krachten bevat. Wanneer een vijand jouw Monolith beschadigt, ontsluit je gaandeweg deze tokens. Zo word je sterker naarmate je zwakker wordt. Het spel is ontworpen door Michał Oracz, is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. Monolith Arena wordt op Spiel 2018 uitgebracht.

Imperial Settlers krijgt twee uitbreidingen. Amazons is de derde grote uitbreiding van dit spelsysteem. Dit volk gebruikt deck building elementen om jouw deck gedurende het spel te modificeren. De Amazons krijgen ook veel bonussen voor het bouwen van hun goedkope factiekaarten. Deze uitbreiding verschijnt in de tweede helft van het jaar. We Didn’t Start The Fire is het derde Empire Pack. Deze introduceert vijftig nieuwe kaarten en grenzen die tussen de spelers worden geplaatst. Deze uitbreiding verschijnt in mei.

Mystery Tales is de tweede grote uitbreiding van Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island. Het bevat niet alleen de campagne The Lost City of Z, maar ook regels en materiaal voor het basisspel. De set introduceert tien nieuwe personages, nieuwe event-, adventure-, beast- en mystery- kaarten en ‘sanity’ als nieuw mechanisme. Deze set verschijnt in het vierde kwartaal van 2018.

Meer informatie: