Impressie Ducosim winterbeurs 2018

Afgelopen zaterdag organiseerde Ducosim een spellenbeurs in de Amersfoortse Flint. De grote spellenveiling was een belangrijke attractie, waar ook dit jaar weliswaar de nodige mooie kavels onder de hamer kwamen, maar het bieden helaas tamelijk lauw verliep. Allesbehalve lauw was de inzet van veilingmeester Rian, die bij het wargamesblok ouderwets stond te vlammen.

een vlammende veilingmeester

Naast de veiling kon je in de grote zaal terecht voor tientallen speldemonstraties, van gerenommeerde uitgevers, spellenclubs en spelauteurs. Voor de laatste groep bemande 999 Games een Bring & Try stand, waar het illustere duo Bert & Bob aan de lopende band nieuwe spelontwerpen besnuffelde.

veel te doen, relatief weinig bezoekers

Ik vond het een gezellige beurs, maar kijk met enige zorg naar het bezoekersaantal. Het lijkt erop dat het elk jaar stiller wordt. Ik hoop dat Ducosim de sfeer en de energie van de jubileumbeurs uit 2016 weet te hervinden, zodat men meer spelers naar deze mooie beurs weet te lokken.

de auteurs van Dino Battle, binnenkort bij Pumpkin Games

uitgever en auteur van Tricky Dungeon, ook binnenkort bij Pumpkin Games

B&B op de B&T

spoedcursus dobbelen voor Spellenpoort Amersfoort

Quined Games lacht ons vriendelijk toe

Fred Horn geeft les aan een beginnende speler

een prachtig participatiespel met miniaturen

tot de volgende keer, op zaterdag 19 mei.