Lost Cities groeit

De Duitse uitgever Kosmos hijst dit voorjaar het tweepersoonsspel Lost Cities in een nieuwe jas en maakt er meteen een familie van. Reiner Knizia’s populaire tweepersoonsspel krijgt niet alleen een nieuwe cover, maar wordt inhoudelijk uitgebreid met een zesde expeditie. Er verschijnt verder een Duitse editie van het Lost Cities bordspel, dat tien jaar geleden al door Rio Grande Games werd uitgebracht. Dit is de oorspronkelijke bordspelversie van dit spelsysteem, die door Kosmos met enkele aanpassingen werd verbouwd tot Keltis. Je kunt dit bordspel desgewenst aanmerken als een variant op Keltis. In deze versie mag je bijvoorbeeld alleen maar gelijk of oplopend aanleggen. De derde titel is het tweepersoonsspel Lost Cities – To Go. Hier vorm je een spoor van expeditiefiches in de juiste kleur en met een gelijke of oplopende waarde. Er zitten ook overvalfiches in de doos, wat ruikt naar een beetje plagerij.

999 Games heeft in zijn laatste bestelboek een nieuwe versie van Lost Cities aangekondigd. Volgens een winkelier zou dat een ‘compacte’ versie van het kaartspel betreffen, maar ik vind het meer klinken als een Nederlandse versie van de To Go editie. We zullen zien.

Meer informatie: