Speelgoed van het Jaar: winnaars 2017

De organisatie van de Speelgoed van het Jaar verkiezing heeft dit jaar onvoldoende waardering getoond voor het segment gezelschapsspellen. Terwijl het Spellenspektakel in Eindhoven voor het jaarlijkse hoogtepunt van de Nederlandse spellenscène zorgde, en de Nederlandse Spellenprijs in het kader van dat evenement zijn winnaars feestelijk huldigde, maakte Speelgoed van het Jaar zijn winnaars afgelopen zaterdag bekend op een slecht bezochte bijeenkomst in Burgers’ Zoo in Arnhem. Volgens de website van de organisator was het een echt kinderfeest, volgens de foto’s van een kennis had dit feestje bijna in een willekeurige huiskamer gepast. Het negeren van het Spellenspektakel is eigenlijk een aanfluiting in een jaargang waarin spellenuitgevers een kleine 50.000 euro hebben gelapt voor hun verzamelde nominaties.

Het zij zo, de winnaars van 2017 zijn:

  • 0 t/m 3 jaar: Play-Doh Kleuren en Vormen (Hasbro)
  • 4 en 5 jaar:  Soggy Doggy (Spin Master)
  • 6 en 7 jaar: Kidizoom Flix (VTech)
  • 8 en 9 jaar: MacroBot (Spectron)
  • 10 en 11 jaar: Agricola familie editie (999 Games)
  • 12 t/m 17 jaar: 30 Seconds Everyday Life (999 Games)
  • 18 plus jaar: Escape Room The Game Virtual Reality set (Identity Games)

Commentaar: van de zevenklapper bij de nominaties heeft 999 Games er twee weten te verzilveren. De 30 Seconds variant zag ik wel aankomen, dit spel is zo populair dat de dozen met tienduizenden het magazijn uitvliegen. De Agricola familie editie is een leuke verrassing.

Meer informatie: