Hasbro najaar 2017

De Nederlandse tak van Hasbro heeft dit najaar een aantal nieuwe kinder- en familiespellen uitgebracht.

Coinhole is een behendigheidsspel dat bestaat uit  twee plankjes met een gat erin en vier Coinhole munten. Probeer de munten door het gaatje in het plankje te gooien. Voorwaarde is wel dat je het muntje eerst laat stuiteren op de tafel of op een andere harde ondergrond. Voor 1+ spelers vanaf acht jaar.

Bij Get a Grip  moeten de spelers opdrachten vervullen: iets tekenen, kleien of doen. Maar dan zonder jouw duimen, want die worden aan het begin namelijk voorzien van een speciale band. Je wint de opdrachtkaart als je de desbetreffende opdracht als eerste goed uitvoert. Wie als eerste drie kaarten heeft, wint het spel. Voor 3+ spelers vanaf acht jaar.

Trivial Pursuit Classic is een nieuwe editie van het klassieke trivia-spel. Het spel is verpakt in het retro-uiterlijk van de jaren ’80. Trivial Pursuit daagt je uit met 2.400 vragen in zes categorieën: aardrijkskunde, amusement, geschiedenis, kunst & literatuur, wetenschap & natuur en sport & ontspanning. Voor 2-6 spelers vanaf zestien jaar.

Bij Toiletpret laten spelers om de beurt een wc-rol draaien. Daarop staan de getallen 1-3. De speler trekt dat aantal keren de wc door. Als je alleen het doortrekgeluid hoort, ben je veilig. Maar als je pech hebt, krijg je de volle douche uit de wc-pot en druip je af. Niemand heeft een idee wanneer de wc-pot water spuit en daarmee een speler uitschakelt. Blijf om de beurt draaien aan de wc-rol en doortrekken, totdat er één speler overblijft. Voor 2+ spelers vanaf vier jaar.

Bij het behendigheidsspel Toffe Turner draait een turner rond aan een rekstok. Om hem te laten vliegen druk je op de knop. Laat de knop los op het juiste moment, zodat de turner op zijn voeten landt. Voor 1-10 spelers vanaf acht jaar.

Bij Eihoofd kiezen de spelers om de beurt een ei. Een draai aan een pijl geeft aan of de speler het ei op zijn eigen hoofd krijgt, nog een tweede ei op zijn eigen hoofd kapot moet maken, het ei op het hoofd van een andere speler kapot mag drukken of het ei moet doorgeven aan de volgende speler. Voedselverspilling? Nee, de eieren zijn hol en sommige vul je met water. Welke eieren er gevuld zijn, weet niemand. Voor 2-4 spelers vanaf vijf jaar.

Speak Out Kids tegen Ouders is een partyspel waarbij het communiceren met een plastic mondstuk in je mond voor hilariteit moet zorgen. Deze editie bevat zes mondstukken voor kids, vier mondstukken voor volwassenen, een zandloper, spelregels en 200 kaarten (100 voor kids en 100 kaarten voor volwassenen). Voor 4-10 spelers vanaf acht jaar.

Meer informatie: