Goblins racen tegen de tijd

White Goblin Games en de Franse uitgever Funforge hebben van de week bekendgemaakt dat eerstgenoemde in het eerste kwartaal van 2018 een Nederlandstalige editie van het coöperatieve bordspel Professor Evil and The Citadel of Time zal uitbrengen. Dit spel is ontworpen door Brett J. Gilbert & Matthew Dunstan en geïllustreerd door Biboun. De Nederlandse editie heet Professor Evil en de Toren van Tijd. De professor heeft allerlei beroemde kunstvoorwerpen gestolen en in zijn toren verstopt. De spelers moeten deze schatten zien te redden.

Iedere speler heeft een personage en een deck met zes actiekaarten. Elke beurt draai je twee actiekaarten open. Daarna mag je eerst drie reguliere acties uitvoeren en ten slotte één van jouw open actiekaarten. Met de acties beweeg je door kamers, open je deuren, bedien je schakelaars om valstrikken uit te schakelen en red je schatten waarvan de schakelaars zijn uitgezet. Aan het einde van een beurt gooi je drie dobbelstenen om de professor te activeren. De worp geeft aan hoeveel stappen hij zet en door welke deuren hij gaat. En passant sluit hij deuren af, zet hij schakelaars aan, verjaagt hij personages of verhoogt hij de tijddruk. De zwarte dobbelsteen bestuurt de centrale klok. Tijdnood zorgt ervoor dat schatten definitief verloren raken. Gelukkig activeert de klok ook speciale vaardigheden van de personages. De spelers winnen wanneer ze vier schatten weten te redden, ze verliezen wanneer vier schatten definitief verloren raken.

Professor Evil en de Toren van Tijd is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten.

Update: begin juni 2018 is dit spel nog steeds niet verschenen. Volgens een kort bericht op de WGG website zit het nog wel in de pijpleiding. Ach ja, het spel heet dan ook niet de Toren van Tijdigheid.

Meer informatie: