Een pot Catan met 1096 man

999 Games meldt in een persbericht dat het wereldrecord Catan gisteren in Rotterdam is verbroken. In de Catan Big Game waagden zich maar liefst 1096 man aan een pot Catan. De meeste deelnemers kwamen uit Nederland en Vlaanderen, maar er is zelfs een Canadees stel aangeschoven. Nederland laat met dit record de Verenigde Staten (922 deelnemers) en Duitsland (1040 deelnemers) achter zich.

Het recordspel was vrij snel gespeeld. Na zo’n anderhalf uur rolde de winnaar al uit de bus, de dertigjarige basisarts Ben Sörensen. Hij had op de valreep nog één van de laatste kaarten voor de Big Game weten te bemachtigen. Hij won een weekendje weg en een speltegoed van € 500.

Vooraf werd door 999 Games gemeld dat het evenement uitverkocht was en dat er 1.300 man zouden meespelen. Op de dag zelf kwamen dus meer dan 200 man niet opdagen. Het prachtige weer zal vast een rol hebben gespeeld.

Het evenement vond plaats in het Erasmus Sport Centrum in Rotterdam

Meer informatie: