Escape Room VR-editie

De Rotterdamse spellenuitgever Identity Games heeft op 1 september de Virtual Reality editie van Escape Room The Game uitgebracht. Dit is een coöperatief spel waarmee je de spanning van een Escape Room naar jouw eigen huiskamer haalt. Ook deze huiskamerversie draait om het oplossen van breinbrekers binnen de gegeven tijd. Bijzonder aan deze editie is een VR-bril waarmee je de ruimtes bekijkt. Met de speciale knop op de VR-bril worden elementen in die ruimtes geactiveerd, waardoor onmisbare aanwijzingen naar voren komen. Met de Escape Room The Game-app kun je deze editie ook zonder het basisspel spelen, maar de uitgever beveelt het gebruik van de Chrono Decoder uit het basisspel aan.

De VR-editie van Escape Room The Game bevat twee verschillende scenario’s, een speciale Escape Room The Game VR-bril, een Hint Decoder en twee keer acht 8 hintkaarten. In het scenario Submarine bevinden de spelers zich in een defecte duikboot, waar nog voor 60 minuten zuurstof aanwezig is. In het scenario Behind Enemy Lines ben je een soldaat, die na een helikoptercrash achter vijandelijke linies is beland en één uur heeft om aan de vijand te ontsnappen.

De VR-editie van Escape Room The Game is geschikt voor 3-5 spelers vanaf 16 jaar en heeft een speelduur van 60 minuten. Dit spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017.

Meer informatie: