Berenpark bij 999 Games

999 Games komt in de tweede helft van september met het legspel Berenpark. Op een centraal voorraadbord liggen tegels in allerlei soorten en maten. Dit zijn de attracties waarmee iedere speler zijn eigen berenpark probeert op te bouwen. Jouw park begint op een klein bordje met vier bij vier velden. In jouw beurt moet je daarop een tegel aanleggen. De symbolen op de hierdoor bedekte velden bepalen welke bonus je vervolgens krijgt: een of meer nieuwe tegels uit een van drie categorieën en/of jouw park wordt uitgebreid met een nieuw bordje. Veel nieuwe tegels leveren aan het einde van het spel winstpunten op. Punten verdien je verder door bordjes op één veld na te vullen en daar een standbeeld te bouwen, of door opdrachtkaartjes te vervullen. Vaak krijg je de meeste punten wanneer jij jouw medespelers te vlug af bent.

Na Patchwork had ik zin in ‘puzzelen met tegels’ voor meer dan twee spelers. Ik ben daarom blij dat 999 Games Berenpark naar Nederland haalt. Ik vind dit een erg leuk legspel. Ik begrijp wel waarom de Oostenrijkers dit tot hun Spiel der Spiele 2017 hebben uitgeroepen.

Berenpark is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel is ontworpen door Phil Walker-Harding en geïllustreerd door Klemens Franz.

Meer informatie: