Jogo do Ano 2017 – nominaties

jogo-do-anoSpiel Portugal heeft afgelopen week de vijf genomineerden van de Portugese spellenprijs Jogo do Ano bekendgemaakt. Uit deze kanshebbers kiest de jury van Spiel Portugal binnenkort de winnaar. Neem ‘binnenkort’ niet al te letterlijk, bij deze club kan dit zomaar een paar maanden duren. De verkiezing wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden. De genomineerden van 2017 zijn:

  • Great Western Trail – Alexander Pfister (Eggertspiele/999 Games)
  • Scythe – Jamey Stegmaier (Stonemaier Games)
  • Terraforming Mars – Jacob Fryxelius (FryxGames/Intrafin)
  • Tramways – Alban Viard (AVStudioGames)
  • Yokohama – Hisashi Hayashi (Okazu Brand)

Commentaar: deze prijs richt zich met name op lekkernijen voor veelspelers en dat vind je hier terug.  Great Western Trail is tot nu toe mijn persoonlijke favoriet van dit vijftal, maar ook Terraforming Mars en Yokohama hebben al veel speelplezier opgeleverd  (en dan ligt Scythe nota bene nog te wachten op een volwaardige inhoudelijke kennismaking).

Meer informatie: