Kwintessens Kickstarter

De Nederlandse uitgever Cradle of Games lanceert vandaag een Kickstarter voor zijn tweede spel Kwintessens. In dit legspel kruip je in de huid van een alchemist en probeer je als eerste vier zuivere elementen te destilleren. Daartoe bouw je een patroon met driehoeken. Een zuiver element is een driehoek omringd door driehoeken van hetzelfde element. Eenmaal gespeelde elementen kunnen ook door andere spelers worden gebruikt. Je kunt een zuiver element van een medespeler muteren, waardoor die speler er één extra moet maken.


Kwintessens is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. Het spel is ontworpen door Bert Menting en Sander ten Napel en geïllustreerd door laatstgenoemde. Bij een succesvolle campagne wordt het spel naar verwachting in december 2017 uitgebracht.

Meer informatie: