Golden Geek Awards 2016

De gebruikers van het internationale spellenportaal Boardgamegeek hebben hun jaarlijkse wagonlading spellenprijzen afgeleverd. De winnaars van de Golden Geek Awards 2016 zijn vanavond bekendgemaakt. Deze spellenprijs kent meer categorieën dan ik hier wil opsommen. Ik beperk me tot een voor liefhebbers van bord- en kaartspellen interessante selectie. Voor het volledige plaatje verwijs ik je graag naar Boardgamegeek.

  • De overkoepelende prijs voor het ‘Board Game of the Year’ gaat naar Scythe, met Terraforming Mars en Star Wars: Rebellion als runner-ups.
  • Het beste tweepersoonsspel: Star Wars: Rebellion.
  • Het beste kaartspel: Arkham Horror: The Card Game.
  • Het beste familiespel: Codenames: Pictures.
  • Het beste wargame: Falling Sky: The Gallic Revolt Against Caesar.

Meer informatie: