Maharaja bij Abacus

De Duitse uitgever Abacus komt dit voorjaar met Michael Schacht’s kaartspel Das Vermächtnis Des Maharaja. Aan het begin van het spel schud je 36 antiekkaarten (zes soorten in zes kleuren) en leg je er vier open op tafel. Er ligt verder een open voorraad collectiekaarten op tafel. Ten slotte ligt daar een rij handelskaarten in aflopende volgorde, waarop per kaart één gouden munt (3 roepies) wordt gelegd. Iedere speler begint ook met een paar roepies.

Het spel duurt meerdere verkooprondes, waarin de spelers hun beurten uitvoeren. De actieve speler moet eerst een actie uitvoeren. Je mag of de linker munt van de handelsrij pakken, of je mag een antiekkaart kopen. De kostprijs van deze antiekkaart (2-4 roepies) is afgebeeld op de linker handelskaart waarop nog een munt ligt. Na de actie mag je een collectiekaart pakken, wanneer je de afgebeelde antiekkaarten bezit. Vaak moet je hiervoor een antiekkaart inleveren. Aan het einde van jouw beurt reduceer je jouw kapitaal tot 8 roepies. Een verkoopronde is voorbij wanneer de laatste gouden munt wordt geclaimd of de laatste open antiekkaart wordt gekocht. Voor de nieuwe ronde worden de munten en kaarten aangevuld. Wanneer er onvoldoende antiekkaarten voor een nieuwe ronde zijn, eindigt het spel. Dan moet je jouw enkele antiekkaarten per kleur inleveren, waarna je punten krijgt voor jouw collectie, jouw antiekkaarten en jouw geld.

Das Vermächtnis Des Maharaja is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel heeft Duits- en Engelstalige spelregels. Het spel bevat een extra variant voor twee spelers, waarbij de achterzijde van de collectiekaarten wordt gebruikt.

Meer informatie: