Dobbelen voor duo’s

White Goblin Games breidt de Qwixx-dobbelfamilie volgende week uit met een nieuwe titel, het tweepersoonsspel Qwixx het Duel. Beide spelers spelen op hetzelfde scorebord, waarop de bekende vier rijen in vier kleuren zijn afgebeeld. De spelers markeren de gegooide getallen met hun eigen fiches. De actieve speler gooit zes dobbelstenen, twee witte en vier gekleurde. Hij mag eerst de som van de witte stenen in een gekleurde rij naar keuze met een eigen fiche markeren. Vervolgens mag hij de som van één witte en één gekleurde steen in de desbetreffende rij markeren. Het is niet toegestaan om met beide acties twee fiches op hetzelfde veld te plaatsen. Voert de actieve speler geen van beide acties uit, dan moet hij een fiche in de rij voor mislukte worpen plaatsen.

Bij het plaatsen van nieuwe fiches gaan de spelers altijd uit van hun eigen fiches. Je moet de fiches van links naar rechts plaatsen, waarbij overgeslagen velden later niet meer bezet kunnen worden. Het veld met het voorste fiche van elke rij heeft een bijzondere status. Als hier een fiche van de tegenstander ligt, mag je deze slaan en vervangen door een eigen fiche. Ligt hier al een eigen fiche, dan mag je er een tweede bovenop leggen enzovoort. Zo’n toren kan niet meer worden geslagen.

Je kunt een rij afsluiten door het laatste veld te bezetten. Dit mag alleen wanneer je minstens vijf fiches in de rij bezit. Het spel is meteen voorbij wanneer een speler zijn laatste fiche inzet, er vier fiches op de mislukte worpen liggen of twee rijen zijn afgesloten. Je krijgt pluspunten voor jouw fiches in de gekleurde rijen en minpunten voor mislukte worpen.

Qwixx het Duel is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: