Spel 2016 in Antwerpen

Op zaterdag 19 en zondag 20 november organiseren de Vlaamse Forum Federatie en Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen de jaarlijkse spellenbeurs Spel. Dit sfeervolle spellenevenement lokte de afgelopen jaren een kleine drieduizend bezoekers naar Broechem, een dorpje onder de rook van Antwerpen. Twee jaar gelden verhuisde het evenement naar de Waagnatie Expo & Events in Antwerpen zelf, waar je ook dit jaar twee dagen kunt genieten van gezelschapsspellen in alle soorten en maten.

spel2014-waagnatie-gevel

Wat begon als een kleine eendaagse beurs met enkele honderden bezoekers is de laatste jaren uitgegroeid tot een drukbezochte tweedaagse spelhappening. Spelliefhebbers, uitgevers en auteurs maken in een ongedwongen sfeer kennis met elkaar. Honderden gezelschapsspellen kunnen door spelliefhebbers naar believen worden ontdekt, uitgetest en eventueel zelfs aangekocht.

Je kunt op SPEL onder meer de nieuwe titels van Asmodee, 999 Games, White Goblin Games en andere Belgische en Nederlandse uitgevers spelen. Daarnaast kun je terecht bij Portal Games uit Polen en Queen Games uit Duitsland. De demonstrateurs zorgen ervoor dat je enkel een speeltafel hoeft uit te kiezen, het spel wordt je uitgelegd en het spelen kan beginnen. Verder zijn er spelauteurs, die je op SPEL een blik laten werpen op prototypes van spellen die nog niet op de markt zijn gebracht.

van binnen een zaal vol speelplezier

Naast de demonstraties van de verschillende uitgevers zorgen de vrijwilligers van Forum Federatie voor het uitleggen van gezelschapsspellen op verschillende themapleinen. Op het Gouden Ludo-plein worden bijvoorbeeld de spellen uitgelegd die tot winnaar of genomineerde van de Vlaamse Spellenprijs 2016 (Gouden Ludo) werden bekroond. Mocht je tussen alle gedemonstreerde spellen niet gevonden hebben wat je zocht, zal je in de uitgebreide uitleenstand vast en zeker een spel vinden dat jou aanspreekt.

Ook aan de kooplustigen is gedacht. Medeorganisator Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen zorgt er elk jaar voor dat op SPEL een indrukwekkende verkoopstand is ingericht waar je kan snuffelen tussen fonkelnieuwe titels en klassiekers. Ook dit jaar zullen de spectaculaire koopjes niet ontbreken. Er is ook een grote stand met tweedehands spellen.

Veel koopjesjagers bij Adriaensen