Codenames Pictures is uit

codepic-boxWhite Goblin Games heeft Codenames Pictures uitgeleverd, het spel ligt vanaf vandaag in de winkels. Het spelsysteem is nagenoeg gelijk aan de populaire voorganger, die afgelopen voorjaar is uitgeroepen tot het Spiel des Jahres van Duitsland. Twee teams spelen tegen elkaar. Elk team heeft een meesterspion die de ware identiteit van de spionnen kent. Er liggen 20 kaartjes op tafel, waarop nu geen woord maar een illustratie is afgebeeld. De meesterspion beschikt over een sleutel waardoor hij weet welke kaartjes bij welk team horen.

Het startende team moet acht kaartjes raden, het andere team zeven, zonder spionnen van de tegenpartij aan te wijzen. En de huurmoordenaar wil je al helemaal niet tegenkomen, dan verlies je meteen. De actieve meesterspion geeft steeds een geldige aanwijzing voor een aantal kaartjes, waarmee hij zijn teamleden probeert te leiden. Het regelboekje bevat varianten voor twee of drie spelers, een alternatieve huurmoordenaar en het mixen van kaartjes uit beide spellen.

Codenames Pictures is een ontwerp van de Tsjechische spelauteur Vlaada Chvátil. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf 10 jaar. De speelduur bedraagt ongeveer 15 minuten. De adviesprijs is 20 euro.

Meer informatie: