Babyboom op Spiel 2016

baby-clues-boxDe Vlaamse uitgever Jumping Turtle Games viert op Spiel 2016 de geboorte van een nieuw spel in de babyreeks. Baby Clues is een deductiespel, waarbij iedere speler met een geheime identiteit speelt (detective, mummy, vuile baby of robot baby). Elk personage heeft een weerstand tegen een bepaald voorwerp. Zo heeft de vuile baby een hekel aan water. In jouw beurt kun je een van de vijf openliggende aanwijzingen pakken, waarop een voorwerp staat dat een van de andere baby’s bang maakt. Soms mag je een extra actie uitvoeren, bijvoorbeeld een ja/nee-vraag aan een medespeler. Je kunt de aanwijzingen inzetten om medespelers te ontmaskeren. Hiermee verdien je twee papflesjes. Heb je het fout, dan ben je de aanwijzing kwijt en verdient die medespeler zelf een papflesje. Wanneer je acht aanwijzingen verzamelt, weet jouw baby te ontsnappen en scoor je drie papflesjes. Na een ontmaskering of ontsnapping kies je een andere identiteit en speel je gewoon verder. Je wint het spel door als eerste vijf papflesjes te verzamelen.

baby-clues-kaarten

Baby Clues is een ontwerp van Ally Steven Severi. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Op Spiel 2016 verschijnt verder Baby Blues Continues, een uitbreiding van het kaartspel Baby Blues. Deze maakt het spel geschikt voor een vijfde en zesde speler, bevat een variant voor twee spelers, introduceert een nieuwe actiekaart waarmee je problemen kunt doorschuiven naar andere baby’s en geeft de spelers een nieuw probleem, een misselijke baby die een van de buren onder spuugt.

babybluescontinues-box

Ten slotte is er voor Baby Blues en Baby Clues een promo pack beschikbaar, die je voor een donatie aan een goed doel kunt bemachtigen. Dit jaar is dit Stichting Pelicano, die de strijd aangaat tegen kinderarmoede. Voor Baby Blues is dit een engeltje die het ruilen lucratiever maakt. Voor Baby Clues is dit een geheime speciale eigenschap voor de baby’s.

Je vindt Jumping Turtle Games dit jaar in hal 4, stand nummer B-131.

Meer informatie: