Pixie Queen op Kickstarter

pixie-queen-boxDe nieuwe Belgische uitgever Game Brewer heeft vandaag een Kickstarterproject voor zijn eerste bordspel PIXIE QUEEN gelanceerd. Dit is een vlot spelend worker placement spel over een koningin die als een ware tiran over haar pixie-volk heerst. Pixies zijn kleine vliegende kwelgeesten, die mensen bestelen en pesten. Winnaar van het spel is de speler met de minste strafpunten. De enige punten die je tijdens het spel kunt verdienen (of ontlopen) zijn strafpunten. Beloningspunten worden pas uitgedeeld aan het einde van het spel. Deze krijg je door de koningin te charmeren met een gouden ring, door een tussentijds offer te brengen of door het tot trouwe dienaar van de koningin te schoppen. Elke soort beloningspunten vergt een andere tactiek.

pixie-queen-bord

Het spel duurt maximaal zeven rondes, die elk uit vijf fases bestaan. In de eerste fase steel je voedsel (honing, appels, brood) in het naburige mensendorp. In de tweede fase voer je met jouw vier actieschijven acties uit, om zoveel mogelijk rendement uit je grondstoffen te halen. Er zijn 21 verschillende acties, waarvan sommigen twee schijven kosten, tenzij je de hulp van een pixie kunt inroepen. In de derde fase offeren de spelers gelijktijdig goud, zilver of voedsel aan de koningin. De koningin accepteert enkel het voedsel waarin ze deze ronde zin heeft. In de vierde fase worden eventuele beloningen geïncasseerd. In de vijfde fase gaan de strafpunten naar de pixies die in de ogen van de koningin het minst hun best hebben gedaan.

Pixie Queen is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 60-120 minuten

Aangezien ze op de eerste middag al meer dan 30% van de benodigde fondsen hebben verzameld, is de campagne onder een goed gesternte van start gegaan. De Kickstartercampagne loopt nog tot 20 oktober.

Game Brewer demonstreert het spel op 17 september tijdens de Ducosim zomerbeurs in Amersfoort (met zes demotafels) en op 24 september tijdens Noorderspel in Groningen (met twee demotafels). De uitgever staat ook op Spiel 2016 in Essen (hal 2, stand D100).

Meer informatie: