Escape Room The Game

escaperoom-boxDe Rotterdamse Spellenuitgever Identity Games komt op 1 september met Escape Room The Game, een coöperatief spel waarmee je de spanning van een Escape Room naar jouw eigen huiskamer haalt. Ook deze huiskamerversie draait om het oplossen van breinbrekers binnen de gegeven tijd. Het spel bevat vier verschillende escape rooms die in moeilijkheidsgraad oplopen: ‘Prison Break’, ‘Virus’, ‘Nuclear Countdown’ en ‘Temple of the Aztec’.

Elk mysterie bestaat uit drie delen. In elk deel moet het team een code kraken door vier van zestien sleutels te gebruiken en deze in te voeren in de Chrono Decoder. Daartoe moet je samen verbanden zien te leggen tussen de aanwijzingen. Je wint het spel wanneer je de drie goede codes binnen 60 minuten weet te vinden. Tijdens het spel zal je af en toe het ER logo tegenkomen. Dit betekent dat je de Chrono Decoder moet gebruiken om iets te ontcijferen. De Chrono Decoder telt af, maakt spannende achtergrondmuziek en geeft aan wanneer je een hint mag gebruiken.

escaperoom-materiaal

Escape Room The Game is geschikt voor 3-5 spelers vanaf 16 jaar en heeft een speelduur van 60 minuten. Het spel is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2016.

Meer informatie: