Bij 999 Games is het brullen geblazen

roar-boxHet was even wachten op de Nederlandstalige versie van de iOS App, maar inmiddels is 999 Games begonnen met de uitlevering van het nieuwe deductiespel Roar!. Dit is een hybride bordspel, dat je alleen kunt spelen met een smartphone of een tablet en de bijbehorende app (iOS of Android). Roar! werd afgelopen zondag voorgesteld in het RTL4 programma Life is Beautiful. De komende weken worden daar meer 999 Games spellen gepresenteerd.

roar-spelmateriaal

Het speelbord is dubbelzijdig, met een moeilijke en een gemakkelijke kant. Het bord toont een stad met wegen, wijken en gebouwen. De monsterjagers verplaatsen hun fiches langs de velden op het bord, de spelleider doet de zetten van het monster met zijn smartphone/tablet. Je kunt kiezen uit drie monsters, die verschillende speciale bewegingen kunnen doen. Ook de monsterjagers hebben speciale vaardigheden. Het monster moet zijn missie volbrengen door in de nabijheid van bepaalde locaties te gaan staan. De monsterjagers moeten met hun speciale vaardigheden en de geluiden van de app zien te achterhalen welke route het monster neemt. Elke locatie produceert een eigen geluid, wat de spelers belangrijke aanwijzingen oplevert. Het monster wint wanneer hij zijn doel binnen het vereiste aantal beuren bereikt. De jagers winnen wanneer dit niet lukt, of wanneer een van hen het monster tussentijds vangt.

Roar! is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 7 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: