Amigo’s najaarsreleases van 2016

De Duitse uitgever Amigo heeft vandaag zijn najaarsreleases gepresenteerd. De spellen komen in september uit, maar voor veel spelliefhebbers zal de eerste kennismaking pas op Spiel 2016 plaatsvinden.

Amigo-herfst-2016

Ik had van 999 Games al eens gehoord dat Uwe Rosenberg aan het stoeien was met de regels van Boonanza, maar Amigo heeft nog meer in petto voor de fans van het Booniversum. Het basisspel Bohnanza verschijnt in een nieuwe versie, waarin de presentatie van de regels is verbeterd en bonenvelden voor meer overzicht moeten zorgen. Bohnedikt is een nieuwe editie van de uitbreiding vol heilige boontjes (eerder verschenen bij Lookout Games). Bohnanza – das Duell is een nieuw tweepersoonsspel voor bonentelers. In dit spel probeer je de tegenstander met ongewenst materiaal op te zadelen en ondertussen jouw geheime opdrachten te vervullen.

X nimmt! is een nieuw kaartspel in de 6 nimmt!-reeks van Wolfgang Kramer, die deze keer hulp kreeg van Reinhard Staupe.  De spelers leggen op de bekende manier kaarten af in rijen. In dit spel hebben de rijen een verschillende omvang. Wie de kaart x aanlegt, moet de rij op zijn scorestapel leggen. Gelukkig kun je ongewenste kaarten in een eigen x-rij afleggen. Zolang de volgorde klopt, is er niets aan de hand. Gaat het fout, dan word je ‘beloond’ met dubbele strafpunten. Het spel is geschikt voor 2–4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 25 minuten.

Expedition – Abenteurer, Entdecker, Mythen is een bordspel van Wolfgang Kramer. De spelers zijn ontdekkingsreizigers in de 19e eeuw. Ze zitten letterlijk in hetzelfde schuitje en proberen de reizen zo te sturen dat ze hun eigen doellocaties weten te bereiken. Gezien de korte beschrijving en het speelbord vol reisroutes zou dit zomaar een bewerking van Kramer’s klassieke spelsysteem uit Abenteuer Tierwelt kunnen zijn. Het spel is geschikt voor 2–6 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Mino & Tauri is een coöperatief bordspel van Carlo A. Rossi. De spelers moeten in een doolhof gezamenlijk voorwerpen terugvinden. Het speelbord staat rechtop tussen de spelers. De twee magnetische speelfiguren staan elk aan een eigen kant van het bord. Wanneer je de ene beweegt, gaat de andere vanzelf mee. Dat vraagt ongetwijfeld iets van de communicatie. Het spel is geschikt voor 2–4 spelers vanaf 6 jaar en heeft een speelduur van ong. 15 minuten.

Brain Storm is een partyspel van Haim Shafir, waarin het draait om razendsnel associëren en reageren. Op de kaarten is van alles en nog wat afgebeeld. Het is telkens de bedoeling om zo snel mogelijk een juist verband tussen twee kaarten te leggen en uit te spreken.  Het spel is geschikt voor 2–10 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van ong. 15 minuten.

Privacy Numbers is een nieuwe titel in de partyspellenreeks van Reinhard Staupe. De spelers moeten vragen over hun privéleven anoniem, maar eerlijk, beantwoorden. De anderen moeten raden of en hoe vaak je iets hebt gedaan. Heb je het seksleven van een konijn? Bezint eer ge begint. Het spel is geschikt voor 5–12 spelers vanaf 16 jaar en heeft een speelduur van ong. 45 minuten.

Schwupps is een kaartspel van Michael Feldkötter. Je moet jouw handkaarten lozen op vier verschillende aflegstapels, die elk hun eigen aflegregels hebben, die de spelers ook nog eens kunnen wijzigen. Het spel is geschikt voor 2–5 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten.

Naova is een kaartspel van Jeremie Kletzkine. Wezens in alle soorten en maten (cyborg, ork, superheld enzovoort) vechten duels uit. Het is de bedoeling om vijandelijke wezens te verslaan en deze kaarten te bemachtigen. Daartoe moet je de speciale vaardigheden van de wezens goed gebruiken. Het spel is geschikt voor 2–6 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten.

Freaky is een kaartspel van Leo Colovini. Door het afleggen van handkaarten proberen de spelers vier kaarten met dezelfde eigenschappen (bijv. achtergrondkleur of getal) in een rij te krijgen. Aan welke rij leg je af zonder de medespelers een mooie voorzet te geven? Wanneer je goed oplet en weet te anticiperen, verzamel je de meeste kaarten en win je het spel. Het spel is geschikt voor 2–5 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ong. 15 minuten.

ICECOOL is een kinderspel van Brian Gomez. Ondeugende pinguïns glijden door de gangen van hun pinguïnschool en proberen vissen te vangen, terwijl de conciërge op de loer ligt. Het spel is geschikt voor 2–4 spelers vanaf 6 jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Meer informatie: