Armored Core™ RTS Kickstarter

armored-core-boxBad Crow Games heeft afgelopen week een Kickstartcampagne gelanceerd voor Armored Core™ RTS, een bordspel dat is gebaseerd op de Armored Core videogames voor de Playstation. In dit real-time bordspel voeren de spelers simultaan gevechtshandelingen uit met hun mechs (gevechtsrobots). De mechs zijn voorzien van een laser pointer, waardoor hun schootsveld direct zichtbaar is. Het spelsysteem werkt met twee hoogteniveaus, door de driedimensionale gebouwen op het speelbord. Het spel werkt met een campagnesysteem met losse missies, die elk 20 minuten duren. In de missies moet je bijvoorbeeld de vijandelijke basis vernietigen, ondersteunende eenheden beschermen bij het delven van grondstoffen enzovoort. Succesvolle missies leveren je prestige, geld en betere technologieën op. Dit stelt je in staat om de mechs en ander materiaal op te waarderen en gaandeweg een mech te construeren die past bij jouw speelstijl en jouw rol in het team. Maar je hebt de opbrengsten ook nodig om aan de overwinningsvoorwaarden van de campagne te voldoen.

armored-core-bord

Het spel is geschikt voor 2-4 spelers (uit te breiden naar 6) vanaf 11 jaar en heeft een speelduur van 20 minuten per missie. De Kickstartercampagne loopt tot 17 augustus en heeft zijn financieringsdoel inmiddels ruim overschreden.

Meer informatie: