999 Games verdacht van speelplezier

unusualsuspects-box999 Games heeft het nieuwe partyspel The Unusual Suspects uitgebracht. Er liggen twaalf kaarten met verdachten van een misdrijf op tafel. Eén van de spelers is de getuige van het misdrijf. Hij weet welke verdachte schuldig is, maar mag dit niet verraden. De andere spelers moeten als detectives de identiteit van de dader achterhalen. De detectives draaien elke ronde een kaart met een vraag, waarop de getuige alleen met ja of nee mag antwoorden. Daarna overleggen de detectives en wijzen ze een of meer onschuldigen aan. De spelers verliezen gezamenlijk wanneer de detectives per abuis de verdachte als onschuldige aanwijzen, ze winnen door alleen de verdachte over te houden. Er is ook een competitieve variant, waarin twee teams het tegen elkaar opnemen en punten verdienen met het elimineren van verdachten.

unusualsuspects-spel

The Unusual Suspects is een ontwerp van Paolo Mori. Het spel is geschikt voor 3-18 spelers vanaf 14 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: