Ticket to Ride gaat te water

TTR-rails-sails-boxKomend najaar verschijnt een nieuw spel in Alan Moon’s populaire Ticket to Ride serie, Ticket to Ride: Rails & Sails. Het enorme speelbord is dubbelzijdig. Op de ene zijde vind je een wereldkaart, op de andere zijde de grote meren van Noord-Amerika. Uiteraard vraagt al die nattigheid om meer dan reizen per trein, in dit spel maak je ook gebruik van schipkaarten en scheepvaartroutes. Aan het begin van het spel, nadat je jouw tickets hebt bekeken, kies je een optimale mix van treinen en schepen. Mocht dit tijdens het spel toch niet goed uitkomen, kun je met een ruilactie jouw speelstukken aanpassen.

TTR-rails-sails-wereld

Met jouw kaarten claim je niet alleen routes, maar bouw je ook havens om je score te verbeteren. Met dubbele schipkaarten kun je sneller varen. Sommige routes zijn zo lastig, dat je twee keer zoveel kaarten moet betalen om ze aan te leggen. Met de nieuwe ‘tour tickets’ moet je een keten van steden verbinden, waarmee je veel punten kunt verdienen. Naast het dubbelzijdige speelbord bestaat het spelmateriaal uit 165 plastic treinen, 250 plastic schepen, 15 havens, 5 score markers, 140 reiskaarten (trein, schip, dubbel schip en joker) en 120 tickets (65 voor de wereldkaart, 55 voor het andere bord).

TTR-rails-sails-lakes

Ticket to Ride: Rails & Sails is geschikt voor 2 – 5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 90-120 minuten. Het spel wordt in augustus te water gelaten op de Amerikaanse spellenbeurs GenCon, de rest van de wereld volgt begin september. De verwachte adviesprijs is € 70.

Meer informatie: