Spellenfeest in Amersfoort

ducosim_logoDe landelijke spellenvereniging Ducosim viert op zaterdag 21 mei zijn veertigste verjaardag met een feestelijke spellenbeurs in de AFASzaal van theater De Flint in Amersfoort. Op deze beurs zijn liefhebbers van spelletjes van harte uitgenodigd om het feest mee te vieren, nieuwe spellen te proberen, iets te winnen bij een toernooi en/of nieuwe spellen aan te schaffen. Op het programma staan onder meer de volgende activiteiten.

ducosim201309-zaal2

  • Het Rare Kaartspellentoernooi is terug van weggeweest. Speel verschillende leuke, kleine kaartspelletjes, laat ze aftekenen op je deelnameformulier en maak kans op leuke prijzen. De prijzenpot is gevuld door 999 Games, The Game Master, White Goblin Games, Rielekst, Playthisone, Bloom Games en Bordspeler.nl.
  • In de Ducosim ‘College tour’ zullen interessante sprekers aan het woord komen over diverse onderwerpen, zoals verleden en toekomst van het bordspel, het opzetten van een Kickstarterproject voor een spel en een wiskundige benadering van de speltheorie.
  • Tijdens de beurs worden de genomineerden van de Nederlandse Spellenprijs verkiezing van 2016 bekendgemaakt. Je kunt meteen aanschuiven om de genomineerden te proberen.
  • Nederlandse spellenuitgevers demonstreren, al dan niet in samenwerking met spellenclubs, hun populaire en fonkelnieuwe Nederlandstalige gezelschapsspellen. 999 Games demonstreert Marco Polo, Mijn Dorp, Potion Explotion, Skye en OMG. White Goblin Games demonstreert onder meer Orleans, Sint Petersburg en Codenames. Bij The Game Master ligt o.a. De Alchemist op tafel.
  • Speel bij Spelgroep Phoenix mee met de reuzenversies van de spellen Tayu, Blokus en Rush Hour. Naast de XXL-spellen kun je bij Phoenix ook terecht voor Signorie, Barony, Avonturenland en meer.
  • Een Escape Room van Time Games.
  • Onder de naam Trinamic presenteren de spelauteurs Niek en Timon een handvol interessante spelontwerpen. En er zijn nog veel meer auteurs actief op de beurs.

ducosim2015

Vroege vogels worden getrakteerd

Op deze jubileumbeurs worden vroege vogels in de watten gelegd. De eerste 400 bezoekers krijgen een consumptiebon voor koffie of thee. De eerste 500 bezoekers krijgen een goodie bag met presentjes van uitgevers (999 Games, Against the Odds magazine, The Game master, Warlords Games en White Goblin Games), twee paarse Ducosim dobbelstenen en de nieuwe Ducosim Spel!len kaart met het spel “Maurice vs Niek”, ontworpen door de internationaal bekroonde spelauteur Martyn F.

Wat je nog meer moet weten

Speel op zaterdag 21 mei mee in de AFASzaal van De Flint, Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort. Je bereikt de zaal via de ingang aan het Flintplein. De beurs begint om 10.00 uur en ze spelen door tot 17.30 uur.

Ducosimleden mogen uiteraard gratis naar binnen. Andere spelers kunnen ter plaatse lid worden of een entreekaartje kopen voor € 7. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis meespelen.