Nominaties Origins Awards 2016

origins-awards-nomineesDe genomineerden van de Origins Awards van 2016 zijn bekendgemaakt. Deze in de jaren ’70 gestarte Amerikaanse spellenprijs verdeelt zijn genomineerden in allerlei categorieën. De winnaars worden medio juni tijdens de Origins Game Fair gekozen. Ik beperk me zoals gebruikelijk tot de voor mijn bezoekers interessante categorieën (waar dit jaar de categorie ‘beste historische bordspel’ is verdwenen).

  • Beste bordspel: Champions of Midgard van Ole Steiness (Grey Fox Games), La Granja van Michael Keller (II) en Andreas Odendahl (999 Games), New York 1901 van Chenier LaSalle en Vincent Dutrait (Blue Orange Games), Orléans van Reiner Stockhausen (White Goblin Games) en Star Wars: Imperial Assault van Justin Kemppainen, Corey Konieczka en Jonathan Ying (Fantasy Flight Games).
  • Beste kaartspel: 7 Wonders Duel van Antoine Bauza  en Bruno Cathala (Repos Productions), Ashes Rise of the Phoenixborn van Issac Vega (Plaid Hat Games), The Grizzled van Fabien Riffaud  en Juan Rodriguez (Cool Mini or Not), Medieval Academy van Nicolas Poncin (IELLO) en Welcome to the Dungeon van Masato Uesugi (IELLO)
  • Beste familie-, party- of kinderspel: Codenames van Vlaada Chvatil (White Goblin Games), Co-Mix van Lorenzo Silva (Ares Games), Dohdles! van Klaus Teuber (Thames & Kosmos), Fuse van Kane Klenko (Renegade Game Studios) en Me Want Cookies van Roberto Fraga (IELLO).

Meer informatie: