NK Carcassonne 2016 op Zuiderspel

Op 20 maart verzamelen de beste Carcassonne-spelers van Nederland zich op Zuiderspel, de voorjaars-spellenbeurs van de lage landen. Spellenuitgeverij 999 Games organiseert hier in samenwerking met spellenvereniging Roll the Dice het NK Carcassonne 2016. Meer dan 100 deelnemers gaan de strijd aan, een nieuw record. Ook de nieuwe uitvoering van het spel wordt hier officieel gelanceerd. 999 Games sprak met tweevoudig Nederlands kampioene én enkelvoudig wereldkampioene Els Bulten. Zij zal haar titel deze editie weer verdedigen.

carcassonne_nw_tegels

de nieuwe tegels: van voren bont, van achteren klassiek

Titelhoudster Els Bulten

Ter voorbereiding op het NK speelt Els met haar vaste oefenpartner. Telkens als ze afspreken spelen ze minimaal drie potjes. De kampioene zou liegen als ze zou zeggen dat winnen niet belangrijk is. “Op een toernooi zoals het NK Carcassonne is winnen belangrijk voor mij. Tijdens het spelen klets ik wel gezellig mee met de andere spelers en dat vind ik ook leuk, maar uiteindelijk gaat het hier om een competitie. Als ik thuis met vrienden speel, gaat het meer om de gezelligheid en het spel spelen dan winnen”.

Bulten schat in dat haar kansen mogelijk minder groot zijn dan die van haar tegenspelers, omdat ze door haar titels wel eens collectief tegengewerkt kan worden. Mocht Els in de halve finale komen, dan is de kans vrij groot dat ze wint: “in Carcassonne 1 tegen 1 ben ik erg sterk”, aldus de geduchte tegenstander.

Carcassonne in een nieuw jasje

In 2001 kwam het legspel ‘Carcassonne’ op de markt, gebaseerd op de gelijknamige Franse stad. Na 16 jaar vonden de makers het tijd voor een uiterlijke vernieuwing. 999 Games presenteert tijdens het NK Carcassonne op Zuiderspel het nieuwe artwork van deze klassieker, waarmee het spel een nieuw tijdperk ingaat.  Als tipje van de sluier kunnen ze vast verklappen dat er naast de nieuwe stijl ook twee kleine uitbreidingen in het basisspel te vinden zijn. Ondanks het verschillende artwork zijn de oude en de nieuwe versies van Carcassonne en uitbreidingen wel met elkaar te combineren. (Bron: persbericht 999 Games).

Meer informatie: