Space Pioneers Kickstarterproject

space-pioneers-coverOp Kickstarter loopt sinds medio februari een campagne voor het kaartspel Space Pioneers. Dit spel is ontworpen door de Duitse spelauteur Thomas Neu en wordt uitgegeven door zijn eigen uitgeverij Neobite Games. De auteur benaderde mij met het bericht dat de Nederlandstalige spelregels van Space Pioneers via Boardgamegeek verkrijgbaar zijn en dat er na de campagne een download met Nederlandstalige kaartteksten volgt. Reden om dit spel iets uitgebreider voor te stellen dan de gebruikelijke tweet & link.

In Space Pioneers bouwt iedere speler aan een eigen bevoorradingsnetwerk van schepen die heen en weer pen­delen tussen verschillende planeten. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk winstpunten te halen. Via planeetkaarten verdien je punten wanneer dezelfde planeet ten minste twee keer in hetzelfde netwerk voorkomt. Daarnaast verdien je punten met het succesvol afronden van missies en geheime opdrachten.

Space Pioneers is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van 20-60 minuten. Het regelboekje bevat een solitaire variant. Het Kickstarterproject loopt nog 20 dagen. Het spel kost € 15 (incl. € 2 verzendkosten naar Nederland).

Meer informatie: