Huch! blaast Gipf nieuw leven in

In 2016 blaast de Duitse uitgever Huch! & Friends het project Gipf nieuw leven in. Project Gipf is het geesteskind van de Vlaamse spelauteur Kris Burm, een meester op het gebied van het abstracte tweepersoonsspel. Gipf was de eerste titel van deze spellenreeks. Kris bracht dit spel in 1997 uit via zijn uitgeverij Don & Co, in de jaren daarna volgden meer spellen. De spellen vielen regelmatig in de prijzen. De Duitse Spiel des Jahres jury zette Gipf in 1998 op de Auswahlliste, de toenmalige lijst met genomineerde en aanbevolen spellen. In 2002 won Dvonn zelfs de allereerste International Gamers Award in de categorie tweepersoonsspellen.

project-gipf-2016

Volgens de website van Huch! worden Gipf en Yinsh naar verwachting in maart uitgebracht. In het najaar volgen Tzaar en Zértz. De spellen zijn voorzien van Nederlandstalige spelregels.

Meer informatie: