Star Wars: Rebellion van Fantasy Flight Games

starwars-rebellion-boxDe Amerikaanse uitgever Fantasy Flight Games komt in het eerste kwartaal van 2016 met Star Wars: Rebellion, een strategisch bordspel voor 2-4 spelers. De ene partij speelt het Galactic Empire, de andere partij speelt de Rebel Alliance. Het spel speelt zich af ten tijde van de eerste Star Wars trilogie.

Dit spel heeft een asymmetrische uitgangspositie, die om verschillende speelstijlen vraagt. Het keizerrijk controleert tal van eenheden, zoals stormtroopers, tie fighters, star destroyers en de death star. Jouw spel is gebaseerd op militaire macht en angst. Om te winnen moet je de geheime basis van de rebellen vinden en vernietigen. Ondertussen breng je planeten onder jouw controle of vernietig je ze.

starwars-rebellion-materiaal

De rebel controleert troopers, T-47 airspeeders, Corellian corvettes en fighter squadrons. Deze legermacht kan echter niet op tegen het keizerrijk. Je moet nieuwe planeten voor de rebellie zien te winnen, gerichte aanvallen op keizerlijke bouwplaatsen uitvoeren en waardevolle informatie stelen. Als je lang genoeg overleeft en jouw reputatie versterkt, inspireer je het heelal tot een volledige opstand en win jij het spel.

Star Wars: Rebellion bevat twee speelborden met 32 planeten, 170 prachtige miniaturen, 25 bekende personages uit de eerste filmtrilogie en nog veel meer. De speelduur is 3-4 uur. De aanbevolen leeftijd is 14+. Het spel is ontworpen door Corey Konieczka.

Meer informatie: