Ubongo bij White Goblin Games

ubongo-nl-boxWhite Goblin Games brengt op 5 oktober een nieuwe Nederlandstalige versie van Ubongo op de markt. In dit puzzelspel van Grzegorz Rejchtman heeft iedere speler elke ronde de beschikking over een eigen set met 12 verschillende Tetris-achtige tegels en een puzzelbord. Een dobbelsteen bepaalt met welke tegels je deze ronde moet puzzelen. Het is vervolgens zaak om jouw puzzelbordje zo snel mogelijk passend te vullen met legale tegels. Lukt dit voordat de zandloper leeg is, dan mag je een edelsteen uit de zak trekken (waarde: 1-4 winstpunten). De snelste speler van de ronde krijgt een blauwe edelsteen (waarde: 3) als bonus, de volgende speler een bruine (waarde: 1). Na negen rondes tellen de spelers hun punten. Het spel heeft zowel grafisch als speltechnisch een update ondergaan. White Goblin Games geeft aan dat het scoremechanisme in het spel is veranderd en daardoor toegankelijker is.

ubongo-nl-materiaal

Ubongo wordt op het komende Spellenspektakel groots gepresenteerd. In een speciaal ingerichte demoruimte kun je volop van het spel genieten.

Meer informatie: