Meer dobbelpret bij White Goblin Games

qwinto-boxIn het vierde kwartaal komt White Goblin Games met Qwinto, een nieuw dobbelspel in de lijn van Qwixx. Qwinto is een ontwerp van Bernhard Lach en Uwe Rapp. Iedere speler probeert op zijn scoreblad zoveel mogelijk getallen in te vullen in elk van de drie rijen. Je bent niet verplicht om de getallen in een bepaalde volgorde in te vullen, maar je moet wel rekening houden met de volgende twee regels. Binnen de rij van een kleur mag elk getal maar één keer voorkomen en moeten de getallen van links naar rechts oplopen. Tussentijdse gaten mag je later alsnog met de juiste getallen invullen. Binnen een kolom mag elk getal ook maar één keer voorkomen. De actieve speler kiest of hij met 1, 2 of 3 dobbelstenen wil gooien. Is hij niet tevreden met het resultaat dan mag hij één keer opnieuw gooien. Alle spelers mogen het resultaat van de worp invullen in één van de velden op hun scoreblad. De rij moet dezelfde kleur hebben als één van de gegooide dobbelstenen. Kan de actieve speler het getal nergens invullen, dan moet hij een mislukte worp aankruisen.

Het spel is voorbij wanneer iemand twee rijen volledig heeft ingevuld of zijn vierde mislukte worp heeft aangekruist. Een onvoltooide rij levert 1 punt per veld op, een voltooide rij scoort de waarde van het laatste veld. Een voltooide kolom scoort de waarde uit het bonusveld. Mislukte worpen leveren strafpunten op.

Ik heb het spel nog niet in mijn handen gehad, maar na het lezen van de spelregels kan ik niet wachten om het op de speeltafel te leggen. Dit zou hier zomaar een nieuwe dobbelhit kunnen worden.

Meer informatie: