Internationale dievenbende actief

thievesVan de Nederlandse spelauteur Richard de Rijk verscheen afgelopen voorjaar bij 999 Games het kaartspel Dieven. Deze zomer betreedt hij het internationale dievenpad. Calliope Games komt later dit jaar met de Engelstalige editie Thieves. Bij Dieven/Thieves probeer jij zoveel mogelijk geld te stelen. Elke ronde leg je een buitkaart bij jezelf of een andere speler neer, of speel je een politiekaart. Ook trek je steeds een kaart. Trekt een speler een vluchtwagen, dan wordt die direct open op tafel gelegd. Gaandeweg duiken ook politieauto’s op. Ligt er een bepaald aantal politieauto’s, dan volgt een inval waarbij de rijkste speler zijn buit verliest (waardoor het geen kwaad kan om een medespeler af en toe wat te gunnen). Daarna gaat het spel gewoon verder. Wanneer de laatste vluchtwagen opduikt, wint de speler met de waardevolste buit.

Meer informatie: