Kennerspiel des Jahres 2015: BROOM SERVICE

kennerspieldesjahresDe Jury Spiel des Jahres heeft vandaag de winnaar van het Kennerspiel des Jahres van 2015 bekendgemaakt. Deze prijs voor het beste expertspel is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De gelukkige winnaar van 2015 is BROOM SERVICE. Dit bordspel is ontworpen door Andreas Pelikan en Alexander Pfister. Broom Service wordt uitgegeven door Alea, het Ravensburger label voor aansprekende spellen. De andere genomineerden waren Elysium en Orléans.

broom-service-boxBroom Service is een tot bordspel omgetoverde opvolger van Wie Verhext. Ook nu draait het om toverkollen en toverdrankjes. Iedere speler heeft een set karakterkaarten, waarvan hij er elke ronde vier uitspeelt. Sommige karakters verzamelen de ingrediënten van toverdrankjes, anderen gaan op pad om de drankjes op verschillende manieren af te leveren. Elk karakter laat je kiezen uit een moedige of een laffe versie van de actie. Met eerstgenoemde mag je een betere versie van een actie uitvoeren, maar vervalt de actie wanneer een ander hem ook uitkiest. Aan deze basis zijn nog allerlei varianten en regelopties toegevoegd.

Commentaar: ik had geen voorkeur voor een van de genomineerden (mijn favoriet Marco Polo was in mei al geparkeerd), maar dit spel lijkt me leuk genoeg om ook hier op tafel te leggen. De bestelling is de deur uit.

Meer informatie: