Meer kamelen bij 999 Games

camel-super-box999 Games meldt dat Camel Up SuperCup, de uitbreiding van het Spiel des Jahres 2014 Camel Up, deze week wordt uitgeleverd aan de winkels. Mijn goede vriend Bob heeft deze set met vier uitbreidingen onlangs in Duitsland gespeeld. Ik geef hem het woord. Met Camel Up SuperCup kan het aantal spelers worden verhoogd naar 10 en wordt het parcours iets uitgebreid – in de vorm van een aanvullend speelbord dat je deels over het oude legt. De introductie van vijf aanvullende dobbelstenen, met alleen een 1 of 2 op de zijden, geven je bovendien de mogelijkheid om je favoriete kameel nog een extra push te geven. Deze dobbelstenen kun je ‘kopen’ met de bonuskaartjes die je krijgt als je de dobbelsteenpiramide gebruikt.

De wedmogelijkheden zijn verder uitgebreid, zodat je ook op een derde plaats kunt gokken en eventueel een samenwerking kunt aangaan met een medespeler om mee te delen in de winst. Visueel erg leuk is ook nog de ‘cameraman’, waarmee je geld verdient als hij een snapshot van een stapel kamelen kan maken: hoe hoger, hoe lucratiever natuurlijk. Uiteraard ben je niet verplicht om alle uitbreidingen te gebruiken en kun je een eigen mix maken.

Meer informatie: