Jumbo komt met Stratego ConQuest

stratego-conquest-boxMedio augustus komt Jumbo met Stratego ConQuest, een nieuw bordspel voor 2-4 spelers. Het speelbord toont een eiland met 24 gebieden, die elk zijn verdeeld in drie zones. In acht van deze gebieden vind je steden. Iedere speler zit aan zijn eigen kant van het bord. De speelstukken zijn zo ontworpen, dat je alleen jouw eigen stukken kunt zien. De spelers claimen de gebieden op het bord, door het gebiedsfiche te pakken. Vervolgens verdelen ze hun speelstukken over hun gebieden.

De actieve speler moet twee acties uitvoeren: actiekaarten pakken en zetten.

Aan het begin van je beurt tel je jouw gebiedsfiches en pak je de helft van dit getal aan actiekaarten. Deze leg je open op tafel, waarna je beslist welke actie je uitvoert. Daarna gaan de actiekaarten naar de aflegstapel. Met de acties kun je eenheden uit jouw troepenzak trekken, extra zetten doen, stukken begluren enzovoort.

stratego-conquest-bord

Vervolgens verplaats je één stuk naar een aangrenzende zone (uiteraard mag de verkenner daarbij over lege gebieden springen). Wanneer je meerdere steden bezit, mag je meer stukken verzetten. Je mag jouw stuk niet naar een zone met een eigen stuk verplaatsen. Bij een tegenstander mag je wel binnendringen, maar dan wordt er gevochten. Dan laten beide spelers hun stuk zien. De hoogste rang wint de slag, de verliezer gaat terug naar zijn troepenzak. Bij een gelijke rang verliezen beide stukken. Bij een aanval op het vervloekte land (bom), is de aanvaller de sigaar, tenzij dit een tovenares (mineur) is. Wanneer jouw vlag wordt veroverd, mag je geen actiekaarten meer pakken. Je kunt jouw vlag heroveren door op jouw beurt de vlag van de desbetreffende tegenstander te veroveren.

Je wint het spel door de laatste vlag op het speelbord te bezitten.

Meer informatie: