10 jaar Quined Games: bouwen voor de Khan

xanadu-coverDe Nederlandse uitgever Quined Games viert zijn tiende verjaardag onder meer met het kaartspel Xanadú, de eerste titel in de Masterprint Pocket game serie. Dit interactieve kaartspel voor 2-5 spelers is ontworpen door de Colombianen Javier Velázquez, Santiago Salazar en Carolina Tobar. De spelers zijn architecten die een bijdrage leveren aan de bouwplannen van de Mongoolse heerser Kublai Khan. Elke kaart toont aan de voorkant een gebouw met bouwkosten, productie en waarde. De achterzijde is een arbeider, die je aan een gebouw toewijst om te produceren. De gebouwen zijn geen onuitputtelijke melkkoeien, je kunt ze maar een paar keer gebruiken. Door dit gebruik verandert de puntenwaarde van een gebouw ook nog eens. Aangezien je arbeiders ook bij medespelers kunt inzetten, kun je een bijdrage leveren aan de waardedaling van hun gebouwen. Voor een ogenschijnlijk klein spelletje heb je aardig wat te beslissen. Het spel wordt begin oktober op Spiel 2015 uitgebracht.

Meer informatie: