Koeien en alchemisten bij The Game Master

De Nederlandse uitgever The Game Master levert vanaf deze week twee nieuwe bordspellen uit aan de spellenwinkels, El Gaucho en De Alchemist. Van beide spellen distribueerde The Game Master de afgelopen maanden al een Engelstalige versie. Vanaf nu worden de Nederlandstalige edities verspreid. Omdat The Game Master weigert om deze website van informatie te voorzien, beperk ik me tot de volgende korte beschrijvingen.

El Gaucho is een worker placement bordspel met koeien, gauchos en dobbelstenen. Als veebaron stuur je jouw gauchos op pad om vee te vangen. Er zijn meerdere soorten vee met verschillende waardes. Een set bestaat uit tegels van dezelfde soort met een op- of aflopende waarde. Zolang de volgorde van een set klopt, blijft deze kudde groeien. Zo niet, start je een nieuwe set. Het verzamelen doe je door gauchos op actievelden in te zetten. Hiervoor heb je dobbelstenen nodig, die aan het begin van een ronde zijn geworpen. Aan het einde van de ronde worden de sets verkocht.

gaucho-alchemist

Ook De Alchemist is een worker placement bordspel, maar dan met een hoog deductiegehalte. De spelers zijn alchemisten die experimenteren met medicinale brouwsels, waarvan ze de juiste samenstelling proberen te achterhalen. Ze zetten hun blokjes in op actievelden, verzamelen ingrediënten voor hun experimenten en testen de resultaten via een smartphone app.

Meer informatie: