Een nieuwe distributeur voor Pandemie

pandemic-zmanHet coöperatieve bordspel Pandemie verhuist deze zomer naar zijn derde Nederlandse uitgever/distributeur. De eerste Nederlandstalige editie verscheen in 2009 bij QWG. Een paar jaar later volgde de Nederlandstalige versie van Z-Man Games zelf, die hier werd gedistribueerd door Asmodee c.q. Tactic. Vanaf augustus 2015 neemt Bergsala Enigma Benelux het stokje over. Volgens het persbericht houdt het niet op bij het basisspel. De uitbreiding On the brinck volgt in het najaar. Om het feest compleet te maken wordt de Nederlandstalige editie van Pandemic Legacy meteen al aangekondigd.

Van laatstgenoemde titel wordt internationaal veel verwacht. Deze coproductie van Matt Leacock en Rob Daviau koppelt het van Risk Legacy bekende groeisysteem aan de coöperatieve tophit Pandemie. Z-Man Games heeft al meer dan 50.000 voorbestellingen voor dit spel binnen. Pandemic Legacy wordt begin oktober op Spiel 2015 gelanceerd.

Volgens het persbericht heeft Z-Man Games het volgende te melden over de samenwerking: ”om Pandemic als merk verder te ontwikkelen in Nederland, hebben we gekozen voor Bergsala Enigma Benelux B.V. als distributiepartner. Het voornaamste doel zal zijn het spel goed uit te zetten in de diverse distributiekanalen, het merk op een creatieve manier te promoten, het uitbrengen van de langverwachte expansies op het basisspel en het organiseren van speciale events en kampioenschappen. We zijn ervan overtuigd dat dit het contact met de retailers en consumenten zal versterken en Pandemic nog beter op de kaart zal zetten.”

Ik hoop dat Bergsala Enigma Benelux in staat is om aan deze verwachtingen te voldoen. Voorganger PS Games was in het verleden actief met demo’s en toernooien op beurzen en spellendagen. De laatste jaren heeft Bergsala Enigma Benelux op dit gebied bepaald geen goede reputatie opgebouwd, met als voorlopig dieptepunt de afwezigheid op het Spellenspektakel.

Meer informatie: