Doodle City komt eraan

doodle-city-boxnl999 Games meldt dat zijn Nederlands- en Franstalige editie van het dobbelspel Doodle City in week 18 wordt verwacht, zodat dit spel uiterlijk begin mei in de winkels zal liggen. Bij Doodle City heeft iedere speler een scoreblaadje met een paar woonwijken, hotels, winkels en taxi’s. Jouw stadje is verdeeld in genummerde kolommen en rijen. De startspeler gooit één blauwe en meerdere witte stenen. De blauwe steen geeft aan in welke kolom je een weg moet tekenen, de witte steen in welke rij. De spelers kiezen in volgorde een witte steen. Je probeert hiermee een netwerk aan wegen te bouwen. Doe je dit op een hotelveld, dan noteer je punten voor de lengte van de weg naar dit hotel. Doe je dit op een winkelveld, dan noteer je punten voor de huizen in de verbonden woonwijken. De eerste die een bepaalde winkelscore noteert, krijgt ook nog een leuke bonus. Verbonden taxi’s leveren pas aan het einde punten op. Op elk veld is ruimte voor één weg. Wanneer je geen weg kunt tekenen, moet je een boom afstrepen. Aan het einde krijgen de grootste bomenkappers strafpunten.

Doodle City is eenvoudig in uitvoering en spelsysteem, maar heel erg leuk. Ik heb de Engelstalige editie de afgelopen maanden met veel plezier gespeeld.

Meer informatie: