Hylaria op Kickstarter

De Nederlandse uitgever FableSmith heeft zojuist een Kickstarterproject gelanceerd voor het nieuwe spel Hylaria. Dit (mis)communicatieve groepsspel voor 4-8 spelers bevat 50 unieke, prachtig geïllustreerde tegels. Elke tegel toont één van tien verschillende karakters in één van 10 verschillende scenes. De spelers verdelen zich over twee teams en proberen de juiste tegels op het juiste moment te vinden om punten te verdienen.

hylaria-tegelsAlleen jij weet zeker wat er op jouw twee tegels staat, maar het is verboden om jouw eigen tegels uit te spelen. Dus is het zaak om met jouw teamleden een slimme code te bedenken, waarmee je kunt communiceren wat er op jouw tegels staat zonder de tegenstanders wijzer te maken. En dit gaat vaak fout, maar dat is ook de bedoeling. Miscommunicatie zorgt immers voor luchtig speelplezier.

Hylaria is ontworpen en geïllustreerd door Joost Das.

Meer informatie: