Havens, wolven en goblins

White Goblin Games komt de komende weken met de volgende titels.

machi-koro-havenMachi Koro Haven is de eerste uitbreiding van het populaire dobbelspel Machi Koro. Deze uitbreiding voegt meer variatie toe, onder meer door nieuwe (start-)gebouwen en bezienswaardigheden. Er is een interessante nieuwe spelregel waardoor de gebouwenvoorraad wordt bepaald door middel van een trekstapel. Verder is het spelmateriaal voor een vijfde speler toegevoegd. Machi Koro Haven ligt vanaf begin volgende week in de winkels.

De nieuwe versie van het bordspel Medina was vorig najaar vrij snel uitverkocht. Het spel is momenteel in herdruk en wordt begin maart verwacht. Naast White Goblin Games komt ook Stronghold Games met de Engelstalige editie en Gigamic met de Franstalige. White Goblin Games is nog in gesprek met andere buitenlandse uitgevers over sublicenties.

Ook het populaire groepsspel Weerwolven en Waaghalzen krijgt binnenkort een herdruk. Dit spel schittert op 28 februari 2015 bovendien in het maanlicht in het Belgische Genk-Bokrijk, waar de Limburgse Wolven een Weerwolven evenement voor 72 spelers organiseren.

1Nacht-boxOp 20 februari verschijnt een nieuwe pup in het wolvenroedel: 1 Nacht Weerwolven en Waaghalzen. Ook in deze vlotte versie kruipt iedere speler in de huid van een dorpeling, een weerwolf of één van de speciale karakters. Om te winnen moet je na één nacht en één dag ontdekken wie de weerwolven zijn en er ten minste één over de kling jagen…..tenzij jij zelf een weerwolf bent! Iedere speler krijgt één rolkaart die hij dicht op tafel legt. Drie rolkaarten worden niet uitgedeeld en als neutrale rij op tafel gelegd. Je weet aanvankelijk niet welke rollen in het spel zijn. Een omroeper (of als alternatief een gratis app) roept tijdens de nachtfase in de voorgeschreven volgorde de verschillende rollen aan. De desbetreffende spelers mogen dan hun dingetje doen, waaronder het omwisselen van rolkaarten. In de daaropvolgende dagfase overleggen de spelers met elkaar wie zij verdenken als weerwolf. Ze mogen hun rolkaarten niet laten zien. Dit eindigt in een stemming waarbij iedereen zijn verdachte aanwijst. De verdachte met de meeste stemmen wordt vermoord (dit kunnen er ook meer zijn). Het team van weerwolven wint als ten minste één speler een weerwolf is en er geen weerwolven zijn vermoord. De dorpelingen winnen bij elke andere uitkomst.

Meer informatie: