Een speels 2015

Ik wens de bezoekers van Bordspeler.nl een gezond, voorspoedig en uiteraard ook speels 2015. Met dank aan iets griepachtigs was het hier de laatste weken van december veel te stil. Ik zal de komende dagen de nieuwsvoorziening oppakken en hoop jullie in dit nieuwe jaar te voorzien van actueel en interessant spellennieuws, aangevuld met sporadische recensies en beursreportages.

vuurwerk

2015 is een bijzonder jaar voor deze website. In december 1995 won ik een gratis internetabonnement bij de Amersfoortse provider Hacom. In de loop van die maand toverde ik een simpele homepage over spelletjes uit de hoge hoed. Ik plaatste daar online versies van mijn artikelen over Duitse spellen, die eerder waren verschenen in het clubblad van Ducosim. Even later volgden een kalender, hyperlinks, recensies en korte nieuwsberichten. Deze homepage doorliep zijn peuterjaren als Spelweb, groeide op als Bordspel.com en lijkt nu min of meer volwassen als Bordspeler.nl. Wanneer het lot mij gunstig gezind is, zal ik de twintigste verjaardag van deze site in december niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Bordspeler.nl trok in 2014 220.858 bezoekers, gemiddeld 605 per dag. Dit is een stijging van 15% ten opzichte van 2013, waarmee de neerwaartse trend van de laatste jaren van Bordspel.com lijkt te zijn gekeerd. Volgens de geregistreerde zoekopdrachten kwamen zij het afgelopen jaar met name voor Qwixx, Dixit, Pandemie en King of Tokyo. Maar zoektermen zeggen niet zoveel, de meeste bezoekers komen via hun favorieten en directe links binnen.

Hartelijke groeten & nice dice,

Erwin