White Goblin Games op het Spellenspektakel

Komend weekend is het beursgebouw in Eindhoven het kloppend hart van spelend Nederland. Op zaterdag 8 en zondag 9 november wordt daar het eenentwintigste Spellenspektakel georganiseerd. Dit is het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux. Het beursgebouw wordt beide dagen bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met spectaculaire aanbiedingen, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers.

spellenspektakel-wgg

Ik heb een handvol uitgevers gevraagd wat zij van de beurs vinden en wat we daar mogen verwachten. In deze bijdrage stel ik mijn vragen aan Jonny de Vries van White Goblin Games.

  • Waarom staan jullie op het Spellenspektakel? Wat vind je interessant en leuk aan deze beurs? White Goblin Games staat op iedere grote beurs in Nederland en België, dus ook op het Spellenspektakel. Het Spellenspektakel is de grootste spellenbeurs van Nederland en steeds meer spellenliefhebbers weten de weg naar het Beursgebouw in Eindhoven te vinden. Veel mensen kijken al een hele tijd uit naar de beurs om de nieuwste spellen uit te proberen en te kopen. Het Spellenspektakel is zo leuk door de omvang en de ongedwongen sfeer op de beursvloer.
  • Hoe groot is jullie beursstand? Ongeveer 85 m2. Onze stand is dit jaar in 3 delen opgezet. Het eerste deel is de stand voor het NK Qwixx op zaterdag en NK Kruiswoord op zondag. Het tweede deel is een stand waarin Machi Koro kan worden gespeeld. Het derde deel is een stand waarin men spellen als Istanbul, De Paleizen van Carrara, Genius enz. kan spelen.
  • Welke spellen gaan jullie demonstreren? Qwixx, Kruiswoord, Machi Koro, Istanbul, De Paleizen van Carrara, Genius, Het Verboden Eiland, Rococo, Pagode en een wisseltafel met kleine spelletjes.
  • Wat wordt naar jullie verwachting jullie beurstopper? We denken dat Machi Koro de topper van de beurs zal zijn.
  • Zijn er speciale beursaanbiedingen met jullie spellen? Verkopen jullie zelf of via een winkelstand? Wij verkopen niet zelf maar via aanwezige winkel(s). Zie de afbeelding voor onze stempelkaart. We hebben diverse mooie prijsacties in de verkoopstand van De Rode Pion. Een gratis promo “Oktoberfest” voor het spel De Glasstraat na het spelen van een spel in onze stand. Een gratis promo “Soja saus” van Sushi Go in onze plastic tas als een spel wordt gekocht.
    WGG-stempelkaart
  • Hebben jullie nog andere activiteiten op en/of rond de beurs? Steffen Benndorf (auteur van Qwixx) zal aanwezig zijn op zaterdag om te helpen in de stand van het NK Qwixx. Hij zal zijn spellen op verzoek signeren en aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van de NSP 2014.
  • Heb je ter afsluiting nog een groet, wens en/of oproep voor de potentiële beursbezoeker? We hopen dat alle spellenliefhebbers in Nederland en België zaterdag of zondag naar het Spellenspektakel komen en daar een leuke dag of een leuk weekend zullen beleven.

Meer informatie: