Wereldkampioen valsspelen?

wk-ttr-logoDays of Wonder heeft vandaag via een persbericht bekendgemaakt dat de Nederlandse wereldkampioen Ticket to Ride Erwin P. zijn titel heeft ingeleverd. Volgens Days of Wonder zou zijn gebleken dat P. in de tweede partij van de finale niet correct heeft gespeeld (het persbericht gebruikt de term ‘cheating’). Volgens Days of Wonder heeft P. zijn titel en trofee ingeleverd. Kenneth Heilfron uit de VS is uitgeroepen tot wereldkampioen.

Dit is een serieuze smet op het blazoen van deze voormalige 999 Games medewerker. Tot op dit moment heb ik overigens nog niet scherp wat er feitelijk is gebeurd. Was het opzet? Was het een vergissing? Wie het weet, zegt het maar.

De organisator van dit WK mag ook kritisch naar zichzelf kijken. Bij de alertheid van de scheidsrechter(s) kun je een vraagteken plaatsen. Het is verder vreemd dat men meer dan een maand nodig had om de opnames van de finalepartijen te analyseren.

Update: Erwin vertelt zijn kant van het verhaal.

Meer informatie: