Mega Civilization op het Spellenspektakel

AdvancedCivilizationJohn Rodriguez en Flo de Haan hebben in samenwerking met een trouwe groep testers uit Nederland en Amerika een volledig herziene versie gemaakt van Avalon Hill’s Advanced Civilization, de populaire heruitgave van Francis Tresham’s klassieker uit 1980. 999 Games zal dit bijzondere spel eind 2015 op de markt brengen. Het spel verschijnt onder het eigen 999 Games label, maar gezien de internationale doelgroep in een Engelstalige uitvoering. Op het Spellenspektakel krijgen liefhebbers de kans om alvast van deze speelse lekkernij te proeven. Op zaterdag 8 november geeft Flo de Haan om 10.30, 13.00 en 15.30 uur uitleg en kun je een paar beurten spelen.

Korte spelbeschrijving van de uitgever: je start 12.000 BC een beschaving en het doel is om deze beter en sneller te ontwikkelen dan je medespelers. Het is géén oorlogsspel, maar een tactisch handelsspel, hoewel strijd om gebieden zeker niet zal ontbreken. Je hebt je medespelers hard nodig om met handel en diplomatie samen te spannen tegen overheersende volken. Je bouwt steden en gaat via uitvindingen en ontdekkingen van de steentijd door de bronstijd naar de late ijzertijd. Wanneer de kalender het jaar 0 aanwijst zal de speler die het meest ontwikkeld is en de minste schade opliep het spel uiteindelijk winnen.

Mega Civilization in een paar pakkende zinnen:

 • Het ultieme bordspel dat een grote groep spelers de hele dag van de straat houdt (6-12 uur).
 • Een compleet nieuw en groter speelbord dat nu plaats biedt aan 18 spelers.
 • Het spel is volledig op te splitsen in twee afzonderlijke spellen voor 5-9 spelers.
 • Het spel gaat sneller dan Advanced Civilization.
 • Twee keer zo veel ontwikkelingen voor je beschaving.
 • Meer dan twee keer zoveel soorten handelskaarten.
 • Nieuw artwork, betere kleurstellingen.
 • Betere interactie met je medespelers.
 • Betere spelmechanieken, grondig getest.
 • Alle fouten zijn uit het oorspronkelijke spel gehaald.
 • Alles is nu ook historisch gecheckt.
 • Betere overwinningsberekening.
 • Spelvarianten voor een korter spel.

Meer informatie: