Queen Games stopt met Jumbo, komt naar het Spellenspektakel

Queen-Games-LogoOp Spiel 2014 hoorde ik dat de Nederlandse distributiedeal tussen Queen Games en Jumbo na anderhalf jaar alweer van de baan is. Ondanks de populaire demo’s op Nederlandse beurzen en conventies lukte het Jumbo blijkbaar niet om voldoende spellen in de Nederlandse speciaalzaken te krijgen. Dit verbaast me eerlijk gezegd niet. De tussenkomst van een distributeur werkt aan de ene kant prijsverhogend. Aan de andere kant zijn Nederlandse spelliefhebbers bekend met Queen Games’ dumpprijzen op beurzen en webshops als Amazon. Weinigen zullen die spellen daarom voor de hoge Nederlandse adviesprijzen willen kopen.

Op Spiel bleek Queen Games’ belangstelling voor een eigen stand op het komende Spellenspektakel. De beursorganisator heeft meteen toegeslagen, waardoor deze Duitse uitgever zijn 25-jarig jubileum ook met de Nederlandse spelers zal vieren. Dit is ongetwijfeld een mooie kans om hun spellen voor beursprijzen op de kop te tikken.

Meer informatie: