Concordia is verkrijgbaar

concordia-boxnl-2999 Games meldt dat de Nederlandstalige editie van Concordia vanaf vandaag wordt uitgeleverd. Dit nieuwe bordspel van Mac Gerdts werd op Spiel 2013 gelanceerd en kreeg daar een goede ontvangst. De spellen vlogen als warme broodjes de stand uit, de speeltafels waren doorlopend bezet en de tweede plek op de Fairplay hitlijst mocht er ook zijn. Dit is na Russian Railroads en Madeira de derde topper van Spiel 2013 die bij 999 Games verschijnt.

Concordia is een elegante optimalisatie-oefening, met een leuk actiesysteem dat om handmanagement vraagt en met een spannende puntentelling (het is namelijk nauwelijks te doen om de scores van de buren bij te houden). Ik heb dit spel de afgelopen maanden veel gespeeld en ben er zeer enthousiast over.

De Nederlandse editie werd begin april geplaagd door productieproblemen. Daarna heeft 999 Games een paar weken geprobeerd om de gebrekkige exemplaren via zijn webshop te slijten. Uiteindelijk heeft men dit onzalige idee laten varen, is het foutieve materiaal vervangen en liggen er nu goede exemplaren in de winkel.

Homo sapiens non urinat in ventum

Meer informatie: